Aromat i smak - aromat utrzymuje doskonałą równowagę pomiędzy aromatem malin i wiśni, pieczonego boczku i czarnych owoców; jest to wino dobrze zbudowane, skoncentrowane i okrągłe; na podniebieniu pozostawia intensywny posmak z miła nutą taniny, obfitością owoców oraz z dębowymi akcentami. Wytrawne. Barwa - intensywny, głęboki czerwony kolor. Potrawy - doskonałe w połączeniu z serami, makaronami oraz ciemnym mięsem w esencjonalnych sosach.
Winnica znajduje się na terroir Günz. Dojrzewanie odbywa się w dębowych beczkach przez 12 miesięcy, przy czym 60% nowych beczek i 40% beczek zużyto na jedno poprzednie wino. Rocznik 2016 składa się z 64% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot i 3% Petit Verdot. Dzięki fioletowo-karminowemu kolorowi La Croix Ducru-Beaucaillou 2016 rozwija mocny i napięty nos z aromatami czarnych owoców i śliwek. To wino jest bardzo eleganckie i wyróżnia się niezwykłą długością. Wyczuwalne aromaty czarnej porzeczki, ziemi, czarnych śliwek, czarnych wiśni i morwy z powiewami mentolu, cygar i pokruszonych kamieni. Średnie do pełnego, podniebienie jest żywe i ziemiste z mocnymi, ziarnistymi taninami, wykończenie długie i mineralne. Rewelacujne w połączeniu z dziczyzną, pieczeniami oraz deską serów.
Wyciśnięte winogrona są natychmiast oddzielane od skórki. Fermentacja następuje przez dodanie wybranych drożdży w temperaturze 16–18 ° C w celu wzmocnienia nut owocowych typowych dla tego wina. Wino jest następnie czyszczone i przechowywane w zbiornikach ze stali nierdzewnej. STYL To letnie różowe wino doskonałości: pełne osobowości, świeże, eleganckie różowe wino z delikatnym aromatem wiśni i nutami dzikich jagód, łagodne, ale orzeźwiające, zapewnia subtelną przyjemność na podniebieniu dzięki młodemu, nowoczesnemu stylowi . Dobrze komponuje się z pikantnymi przystawkami, daniami z makaronu z sosami warzywnymi, rybami lub białym mięsem. Do podania w chłodnej temperaturze 12 ° C.
Mołdawskie półsłodkie czerwone wino. W nosie przywołuje wiśnie połączone z jagodami, z delikatnym podbiciem cynamonowym. Dobrze zbudowane, miękkie, z owocową końcówką. Podawać do półtwardych serów i smażonego drobiu.
Wino czerwone półwytrawne, powstałe z gron szczepu\nSaperavi , pochodzących z Kachetii największego i\nnajważniejszego regionu winiarskiego w Gruzji.\nWino o barwie owoców granatu i wyraźnym, unikalnym dla\nszczepu Saperavi aromacie.\nW ustach harmonijne, przyjemnie ostre.\nDoskonały towarzysz dań z grilla, deserów i owoców.\nNajlepiej smakuje podane w temperaturze 12\n14 C.
Fascynujące głębokie i intensywne wino koszerne, zdominowane przez intensywny smak i aromat granatu. To harmonijnie zrównoważone wino o idealnej równowadze słodyczy zapewni smaczne doznania o bogatym owocowym smaku. Wino ma promienny odcień granatu o smaku słodkiej maliny i lukrecji. Idealny komponuje się z czekoladą i deserami.
Wino wytrawne o intensywnym czerwono-rubinowym kolorze. W smaku pełne z aksamitną\nfakturą i wyraźnymi owocowymi nutami. Na podniebieniu wino gładkie, nasycone i dobrze\nzbalansowane. Aby powstało wino klasy gran reserva, jest ono stabilizowane w kadziach\nprzez 12 miesięcy, po czym przelewa się je do dębowych beczek na kolejne 24 miesiące, aby\nnastępnie spoczęło w butelkach na przynajmniej 3 lata przez wyciągnięciem pierwszego\nkorka.
W kieliszku ciemnowiśniowe, nieprzejrzyste, sprawiające wrażenie gęstego. W nosie dojrzałe i bujne, o wyrazistym bukiecie pełnym aromatów dojrzałych czerwonych owoców, suszonych śliwek i migdałów. Usta wspaniale esencjonalne, krągłe i eleganckie, o smaku złożonym z nut owoców, wanilii, kawy i czekolady. Podawać do dziczyzny, mięs z rusztu, pieczeni, dojrzewających serów lub solo jako wino medytacyjne.
Wyjątkowe wino z owoców zbieranych z wyselekcjonowanych krzewów. Nos nieco jeszcze\nzamknięty, złożony z intensywnych czerwonych i czarnych owoców. Nuty drewniane\ni balsamiczne. W ustach bardzo skoncentrowane, z wyraźnymi, choć dobrze zintegrowanymi\ntaninami. Mocna struktura z dobrą kwasowością oraz znakomita równowaga i elegancja.\nPomimo szczodrego stylu bardzo gładkie i jedwabiste. Wino leżakowało minimum 24\nmiesiące w beczkach z dębu amerykańskiego oraz 36 miesięcy w butelkach.
Typowo deserowe, jest wyśmienitym trunkiem, do produkcji którego używa się moszczu winogron zawierających dużo cukru. Wino o aromacie i smaku zdominowanym przez dojrzałe białe owoce.
Kolor rubinowy. Wyraźne aromaty czerwonych owoców, z nutą przypraw i suszonych owoców wraz z e starzeniem. W smaku pełne o dobrej strukturze i wysokiej jakości tanin. Doskonałe do kiełbas i pieczonego kurczaka.
100% Sauvignon Blanc. Wino pochodzące z regionu Gaskonii, gdzie łagodny klimat oceanu pozwala produkować świeże, pełnę owoców wina. Intensywny nos z silnym aromatem różowego grajpfruta i ananasa. Na podniebieniu pełne owoców, ze świeżym cytrusowym posmakiem. Idealne do owoców morza i grillowanych ryb oraz jako aperitif.
Labyrinth Rosé to delikatne różowe wino półsłodkie o wyjątkowym, owocowym aromacie. Produkowane jest z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron pochodzących ze słonecznej Doliny Róż.
Collina Sweet Papaya zachwyca piękną barwą ze złocistymi refleksami, bogatym aromatem oraz doskonale zbalansowanym słodkim smakiem. To unikalne połączenie najwyższej jakości wina gronowego i naturalnego aromatu papai.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.