Świecąco żółty kolor ze złotymi refleksami. Wino o aromatach świeżych owoców, kwiatów oraz miodu w tle. Przyjemny słodki smak. Należy podawać mocno schłodzone. Idealne w połączeniu z koktajlami, owocami oraz deserami.
Białe wino wytrawne stworzone z gron szczepu Grüner Veltliner najpopularniejszego i najlepszego jakościowo szczepu w Austrii. Świeże, owocowe, pieprzne, wspaniale pasuje dań z ryb i drobiu, sałatek oraz lekkich serów.
Kolor jasno-słomkowy. Wino pełne, dość intensywne i trwałe, dobrze zbalansowane. Aromat owocowy i kwiatowy z zapachem brzoskwini i kwiatu pomarańczy. Doskonałe do ryb, lekkich dań i typowej japońskiej kuchni.
Wytrawne wino powstałe ze szczepu Chardonnay. Jasnosłomkowe, eleganckie, z aromatami\nowoców tropikalnych, nutą cynamonu i klonu przechodzącymi w bogate, tostowe\nzwieńczenie. W ustach żywe, świeże, kremowe z dębowym wykończeniem.
Czerwone wywtrawne wino gronowe o rubinowej barwie. W zapachu nuty malin, jezyn z odrobiną czarnego pieprzu w tle. W smaku soczyste z delikatnymi taninami, nutą przypraw i tytoniu w końcówce. Polecamy do przypriawionych ziołami duszonych mięs, oliwek, dań z pieczarkami, pomidorami, bakłażanem, kiełbasy wieprzowej. Serwować w temperaturze 16-18 st C.
Bardzo piękny głęboki czerwony kolor z rubinowymi refleksami. Wyrazisty i intensywny aromat czarnych i dojrzałych owoców, przyprawy dodają złożoności. Podniebienie jest dobrze zbalansowane, harmonijne i otwiera się nutami przypraw. Znakomicie sprawdzi się w połączeniu z jeleniem, wołowiną, pieczonymi mięsami i makaronami.
Jasno słomkowy kolor z nutami cytrusowymi, ananasowymi i brzoskwiniowymi. Na podniebieniu znajdują się smaki podobne do zapachów, które są świeże, mineralne. Długi i trwały finisz.
Honoré de Berticot Cabernet Sauvignon jest uprawiany w południowo-zachodniej Francji, korzystając z ciepła prądów atlantyckich i idealnej wilgotności przygotowanej do uprawy winogron. Ta ciemnoczerwona butelka ma mocny nos mokki z lekkim zapachem palonego ptasiego mleczka. Taniny są okrągłe i roztopione, pozostawiając słodkie podniebienie i gładki posmak w ustach. Spróbuj z pieczonymi lub grillowanymi mięsami, takimi jak kurczak, stek lub wieprzowina.
Czerwone, wytrawne wino hiszpańskie, starzone przez okres 18 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu oraz przez okres 2 lat w butelkach. Tempranillo (89%), Graciano (5%), Mazuelo (6%).
Chateau Le Virou znajduje się w samym sercu stoków Blayais. Wino stworzone w 100% z gron Sauvignon Blanc pochodzących ze starszych nasadzeń, a następnie dojrzewające przez 6 miesięcy w beczkach. Wyborne i bardzo dobrze zrównoważone. Idealne na aperitif lub w towarzystwie owoców morza lub ryb.
Czerwone, półwytrawne, hiszpańskie wino stworzone z najpopularniejszego hiszpańskiego szczepu winogron - Tempranillo. Charakteryzuje się intensywnym rubinowym kolorem, typowym dla młodego wina, mocno wyczuwalnymi ciemnymi owocami, głównie śliwkami i jagodami. W smaku wyczuwalne subtelne taniny świetnie zrównoważone kwasowością i delikatną słodyczą.
Delikatne, białe wino półwytrawne o wyjątkowym owocowym aromacie. Produkowane jest z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron pochodzących ze słonecznej Doliny Róż
Barwa głęboka fioletowo\nczerwony,\naromat wiśni i czarnej porzeczki,\ntypowy dla dojrzałego Shiraza . Na\npodniebieniu miękkie i soczyste, z\nodrobiną słodyczy, o jedwabistych\ntaninach. Wskazane jest, aby wino\nbyło schłodzone przed piciem.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.