El Sol España to łagodne, czerwone wino o rubinowej barwie i gładkim owocowym smaku. Wyróżnia je aromat dojrzałych jeżyn i wiśni. El Sol España idealnie pasuje do mięs, wędlin, serów i przekąsek.\n\nTemperatura podawania: 18°C.
Cechy wina: argentyńskie, z wybranych winnic w regionie Mendoza u stóp Andów, białe, wytrawne, otrzymane z ręcznie zbieranych wyselekcjonowanych winogron, dojrzewające przez 6 miesięcy w dębowych beczkach, o jasnej żółtej barwie z zielonymi refleksami, aromatyczne (tropikalne owoce zrównoważone wpływem dębu), w smaku orzeźwiające, wyczuwalne dojrzałe tropikalne owoce Szczepy winogron: 75% chardonnay, 25% pinot grigio Wyśmienite zwłaszcza do pieczonego drobiu, grillowanego łososia, owoców morza
Wino o głębokim czerwonym kolorze z fioletowym refleksem. W smaku intensywne, owocowe, z nutą słodkich przypraw, długie z delikatnymi taninami. Idealne do grilla, makaronów, kuchni śródziemnomorskiej i serów.
Wspaniałe wino o pięknym rubinowym kolorze. Charakteryzuje się aromatem czarnej wiśni w połączeniu z lekko korzennymi nutami i umiarkowaną kwasowością. Rewelacyjnie pasuje do pieczonych mięs oraz makaronów.
Półwytrawne wino zbudowane w wyłącznie ze szczepu Merlot, o rubinowej barwie\nz fioletowymi refleksami. Aromaty suszonych śliwek, czarnych jagód z przyjemną słodyczą na\nfiniszu. W smaku dobrze zbalansowane, o przyjemnej kwasowości oraz o świeżym\nowocowym zakończeniu.
Wino o jasnożółtym kolorze z zielonymi refleksami. Pachnące, białe Valençay nosi znamiona Sauvignon Blanc w swoich aromatach, których moc jest zrównoważona finezją Chardonnay. Ma jedwabistą i otulającą strukturę. Żywe i sprężyste, uwodzi świeżością. Idealne do grillowanej ryby oraz deski z serami i wędlinami.
Santa Rita 120 Cabernet Sauvignon to ciepłe i słoneczne wino o intensywnym, czerwono-fioletowym odcieniu. W aromacie dominują czerwone i czarne owoce z przewagą czarnej porzeczki doprawionej odrobiną pikantnych przypraw i przyozdobionej akcentem wanilii, goździków i tytoniu. Na podniebieniu doskonała równowaga między soczystością, przechodzącą w błogą słodycz z dobrą wytrawnością. Idealne do potraw z grilla, przystawek oraz pikantnych dań i serowych sufletów.
Tres MedallasSauvignon Blanc jest winem o przyjemnej kwasowości, winogrona są zbierane ręcznie. Fermentacja odbywa się w kadziach ze stali nierdzewnej. Sauvignon Blanc jest świeże, owocowe, zdominowane przez aromaty tropikalnych i cytrusowych owoców takich jak grejpfrut, limonka i skórki z cytryny uzupełnione białymi nutami brzoskwini oraz nutami ziół. Bardzo ciekawy posmak świeżych owoców i gładkiej kwasowości. Znakomite jako aperitif oraz do sałat , owoców morza i ryb
Wytrawne czerwone wino włoskie, jakościowe, z regionu Sycylii. Łagodne, dobrze zbalansowane, z dyskretnym aromatem czerwonej porzeczki. Stanowi doskonały dodatek do czerwonego mięsa, dziczyzny oraz ostrych serów
Piękny intensywny rubinowy kolor. W nosie bardzo dojrzałe, czarne owoce połączone z piękną świeżością. Podniebienie jest zarówno giętkie, jak i mocne, wsparte elegancką strukturą tanin, charakterystyczną dla terroir Saint-Julien. Rewelacyjnie sprawdzi się do dziczyzny, wołowiny oraz potraw z grilla.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.