Lśniący, czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Aromaty dojrzałych owoców oraz marmolady. W palecie okrągłe, świeże i dobrze wyważone. Polecane do dań mięsnych na ostro, dań meksykańskich i deserów.
Czerwone wywtrawne wino gronowe o rubinowej barwie. W zapachu nuty malin, jezyn z odrobiną czarnego pieprzu w tle. W smaku soczyste z delikatnymi taninami, nutą przypraw i tytoniu w końcówce. Polecamy do przypriawionych ziołami duszonych mięs, oliwek, dań z pieczarkami, pomidorami, bakłażanem, kiełbasy wieprzowej. Serwować w temperaturze 16-18 st C.
Cechy wina: włoskie, jakościowe z Salento w Apulii (Puglia) na „obcasie buta” na południu kraju, z ręcznie zbieranych winogron, czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie z purpurowym refleksem, intensywnym owocowym aromacie (konfitury z czerwonych i czarnych dojrzałych owoców, nutki balsamiczne), w smaku bogate, świeże, pełne, owocowe, o delikatnych taninach, wykwintne, zrównoważone i przyjemne dla podniebienia, przez 14 miesięcy dojrzewające w dębowych beczkach, a następnie w butelkach Szczepy winogron: 100% primitivo Doskonałe do dań kuchni śródziemnomorskiej
Czerwone, wytrawne wino hiszpańskie, leżakowane 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu intensywnie owocowe, powstałe ze szczepu Tempranillo. Nasycone akcentami czerwonych owoców, głównie wiśni oraz nutą beczkową. W smaku okrągłe, mięsiste z długim finiszem na podniebieniu.
Fresco charakteryzuje łagodny smak z nutą owocowej słodyczy zbalansowanej delikatnymi taninami oraz głęboko rubinowa barwa. Może być podawane jako aperitif do białych mięs i wędlin. Pełne walory docenisz serwując schłodzone do temp. ok. 15°C.
Wino półwytrawne z portugalskiego regionu Minho. Vinho Verde w tłumaczeniu z języka\nportugalskiego oznacza „zielone wino”, co odnosi się przede wszystkim do młodości\ni świeżości tego wina. W smaku lekkie i rześkie, z naturalnie przyjemnie zrównoważoną\nkwasowością.
Cudownie intensywny aromat mięsistych malin i rozdrobnionych czarnych porzeczek z nutą cząbru i gładkością świeżych migdałów na finiszu. Doskonałe do czerwonego mięsa zwłaszacza wołowiny i jagnięciny, doskonałe do serów i dań z fasoli.
Wino włoskie, wytrawne o pięknej, intensywnie\nrubinowej barwie. Wspaniale komponuje się z\nostrymi sosami do makaronów, mięsem oraz\ndojrzewającymi serami.\nPodawać w temperaturze 18\n22°C
Znakomite wino o pięknym złotym kolorze. Dominuje aromat soczystego melona w połączeniu ze skórką z cytryny i niesamowitą mineralnością. Na finiszu delikatna pikantność wraz z subtelną kwasowością i goryczka. Idealnie zrównoważone oraz pełne elegancji. Świetnie sprawdzi się jako aperitif, jak również do ryb, owoców morza, makaronów oraz ryb.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.