Różowy kolor. Intensywne aromaty owoców z dobrą strukturą swietnie zrównoważoną z kwasowością. W smaku łagodne, dobrze zbudowane o przyjemnych taninach. Doskonałe samo jako aperitif i do sałatek i do lekkich dań.
Bella Roza stworzona została na bazie wina wyprodukowanego z ręcznie zbieranych\nwinogron szczepu Muscat. Tradycyjny bułgarski proces produkcji daje wyjątkowy półsłodki\naromatyczny napój na bazie wina o eleganckim złotym kolorze. Wyczuwalny bukiet owoców\ncytrusowych i soczystych gruszek został podkreślony w smaku delikatną słodyczą. Idealne na\nkażdą okazję.
Głęboka, przejrzsyta barwa z intensywnym aromatem dojrzałych czerwonych owoców, wiśni, malin, kawy z dotykiem pieprzu. W smaku bardzo eleganckie z nutą przypraw, czekolady i śliwki. Doskonały towarzysz grillowanych mięs, twardych serów, drobiu, czerwonych mięs i makaronów. Sugerujemy spożywać w temp. 18 st C.
Tradycyjne stołowe wina z regionu Telavi w Kakheti. Produkowane z miejscowych winogron, zbieranych w winnicach położonych na prawym brzegu rzeki Alazani. Wino o konfiturowo-marmoladowej konfiguracji. W smaku owocowe, zmiękczone słodyczą. Sporo tu konfiturowych i odrobinę ziemistych klimatów. Malina, owoce leśne, wiśnie w syropie określają tu główne smaki. Idealne do owocowych sałatek i ciast.
Cechy wina: australijskie, z regionu Południowo-Wschodniego (South Eastern Australia), białe, wytrawne, aromatyczne (owoce tropikalne i cytrusowe), lekkie, o orzeźwiającym zakończeniu Doskonałe jako aperitif, a także do lekkich dań, sałatek, ryb i kurczaka
Mołdawskie półsłodkie czerwone wino. W nosie przywołuje wiśnie połączone z jagodami, z delikatnym podbiciem cynamonowym. Dobrze zbudowane, miękkie, z owocową końcówką. Podawać do półtwardych serów i smażonego drobiu.
Wytrawne aromatyczne wino, do którego powstania użyto jedynie tradycyjnych toskańskich\nszczepów – dominującego Sangiovese, a dla wzmocnienia charakteru Canaiolo i Ciliegiolo –\ndzięki którym otrzymuje ono żywy rubinowy kolor oraz intensywny owocowy bukiet\nz wiśniowymi nutami. Region Chianti został utworzony w 1716 roku w niezwykle\nmalowniczym regionie Toskanii
Francuski bezalkoholowy napój na bazie dealkoholizowanego czerwonego wina gronowego ze szczepu merlot Podawać jako aperitif lub do czerwonych mięs i serów.
Wino o jasnozłotym kolorze. Zapach owocowy z nutą tropikalną. W smaku świeże, o dobrze zbalansowanej kwasowości, długie. Polecane jako aperitif jak również jako towarzysz serów, ptactwa, ryb, owoców morza.
Wino produkowane od 1954 roku przez rodzinną Winnicę Torres w Katalonii, jedną z najstarszych i najbardziej uznanych winnic w Europie. Głęboki rubinowy kolor. Aromaty owoców leśnych, suszonych śliwek i świeżo palonej kawy. Wino o solidnej strukturze, bogate w garbniki, ciepłe, soczyste na podniebieniu z nutą lukrecji na finiszu.Doskonale komponuje się z gulaszami, dziczyzną, paellami mięsnymi i obfitą, nieskomplikowaną kuchnią. Podawać w temperaturze 17°C. Sangre de Toro reprezentuje hiszpański styl życia, stanowi wizytówkę tego kraju na całym świecie. Uwielbiane przez wszystkich, którzy spotykają się z przyjaciółmi na wino i tapas, prowadząc przy tym długie rozmowy aż do późnego wieczora.
Najlepiej smakuje z wędlinami, warzywami, mięsem, szczególnie białym, przyrządzonym na grillu, rybami, czerwoną i zieloną papryką oraz makaronami podanymi z sosem pomidorowym, dużą ilością przypraw i sera.
Stworzone w 100% ze starannie wyselekcjonowanych gron szczepu Tempranillo pochodzących z pojedynczej parceli Hoyo Dornajo. To wino najlepszej jakości, którego produkcja odbywa się jedynie w wybranych latach, w limitowanej ilości 25 tysięcy butelek. Po ukończeniu fermentacji malolaktycznej, PradoRey Elite leżakuje przez rok w beczkach z francuskiego dębu, dalsze 6 miesięcy we francuskich dużych dębowych tankach, by następnie dojrzewać kolejne 12 miesięcy w butelce. Rubinowo-czerwona barwa z delikatnymi fioletowymi półtonami. Złożone aromaty, w których przewijają się subtelne nuty minerałów i palonego drewna są zasługą dojrzewania w beczkach z dębiny. W ustach cieliste, krągłe i garbnikowe, z długim przyjemnym posmakiem wydobywającym wszystkie walory smakowe wina. Niezwykle eleganckie.
Wytrawny smak połączony z nutami aromatycznych owoców cytrusowych i melona doskonale odzwierciedla charakter szczepu Chardonnay. Stanowi doskonały dodatek do lekkich sałatek, białego mięsa i ryb.
Wino ma głęboki czerwony kolor. W zapachu czuje się dojrzałe owoce, a smak jest bardzo skoncentrowany. Wino jest bardzo dobrze wyważone i stanowi doskonały dodatek do mięs i serów.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.