Kolor rubinowy. Wyraźne aromaty czerwonych owoców, z nutą przypraw i suszonych owoców wraz z e starzeniem. W smaku pełne o dobrej strukturze i wysokiej jakości tanin. Doskonałe do kiełbas i pieczonego kurczaka.
Cechy wina: chilijskie, z winogron zebranych w winnicach w Valle Central, czerwone, wytrawne, przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: carmenère Doskonałe do czerwonych mięs, kurczaka, indyka, pizzy i makaronów w sosie pomidorowym
Wino zbudowane w 100% z odmiany Primitivo di Manduria, zbieranej ręcznie i bardzo selektywnie z położonych na gliniastych glebach okolic Carosino. Podczas winifikacji moszcz pozostawia się w kontakcie ze skórkami na 8 do 12 dni. Po fermentacji wino dojrzewa przez 12 miesięcy w dużych beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. Przepiękna, intensywna, rubinowa barwa z granatowymi refleksami. W aromacie bardzo hojne - cudowny bukiet dojrzałych czerwonych owoców i śliwek. W smaku owocowość jest zachowana i uzupełniona przez aksamitną strukturę, dobre taniny i sporo nut przyprawowych i korzennych. Znakomite do jagnięciny, dziczyzny w ciężkich sosach oraz twardych serów.
Yasmin White to kompozycja odmian Chardonnay i Sauvignon Blanc, zbieranych głównie z winnic w Jezreel Valley. To lekkie i orzeźwiające wino, o świeżym aromacie owoców południowych i gruszek, z lekkimi korzennymi nutami - głównie anyżku. Znakomite na aperitif i jako towarzysz prostych potraw z ryb, drobiu i sałat.
Jacob\'s Creek Shiraz Reserve z Doliny Barossa to wino doskonale eksponujące terror regionu swojego pochodzenia, co czyni je tak bardzo wyjątkowym. Jacob\'s Creek Shiraz Reserve produkowane jest wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych winogron szczepu shiraz, z najlepszych winnic południowej Australii. Wino klasy reserve, leżakowane w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez 18 miesięcy.\nPodanie: świetnie pasuje do czerwonego mięsa - wołowiny lub jagnięciny
Wino to zostało stworzone z myślą o miłośnikach wina, którzy doceniają zalety wytrawnego wina. Winogrona są zbierane ściśle o świcie, bezpiecznie wkładane do specjalnych skrzynek i przenoszone do winnicy przed południem. Cały cykl przetwarzania winogron odbywa się metodą redukcyjną za pomocą zaawansowanych urządzeń technologicznych, dzięki czemu powstaje naprawdę wyjątkowe wino.
Wino o krystalicznej z zieloną nutą barwie. Aromat intensywny z dominacją owoców tropikalnych i akcentem kwiatowym. W smaku owocowe, świeże, gładkie na końcu. Idealne do kuchni śródziemnomorskiej, chińskiej oraz jako aperitif. Podawać schłodzone.
Półsłodkie wino na bazie klasycznego szczepu Saperavi, najbardziej rozpoznawalnej\ngruzińskiej odmiany. Wino to ma doskonale wyważony smak i charakteryzuje się\nharmonijnym, lekkim i aksamitnym posmakiem, któremu towarzyszy aromat świeżych\nowoców. Na finiszu na podniebieniu rozgaszcza się przyjemna i delikatna słodycz. Saperavi\njest autochtonicznym szczepem z rejonu Kaukazu, którego nazwa jest dobrze znana\ni rozpoznawalna przez miłośników wina na całym świecie. Saperavi oznacza w języku\ngruzińskim \"barwnik\", od \"sapere\" czyli \"ciemny\". Odznacza się on szczególnie dużą\nzawartością czerwonego barwnika w owocach, co nadaje winu przepięknej barwy.
Trapiche Oak Cask powstaje z winogron uprawianych u podnóża Andów. Położenie winnicy i obfitość słońca sprawiają, ze rosnące owoce są skoncentrowane i aromatyczne. Starzenie w dębowych beczkach dodaje Trapiche Oak Cask finezji, harmonii i złożoności.\n\nMalbec charakteryzują aromaty jeżyn i śliwek. Wino jest pełne i krągłe, w smaku dobrze zrównoważone. Polecamy do pieczonych mięs, pasztetów, serów i makaronów z pomidorowymi sosami.
Wino wytrawne białe o wyjątkowo dojrzałym smaku podkreślonym owocową nutą z akcentem gruszki, jabłka i brzoskwini. Idealnie orzeźwia a także doskonale uzupełnia potrawy z grillowanego kurczaka, łososia oraz dania na bazie makaronów.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.