Cechy wina: niemieckie, jakościowe z regionu Pfalz (Palatynat), białe, wytrawne, owocowe, pełne, o przyjemnej zrównoważonej kwasowości. Doskonałe do lekkich dań, m.in. grillowanych krewetek, risotto, pieczonego indyka z pomarańczowym sosem oraz jako aperitif.
Carlo Rossi tworzymy z pasją i starannością z winogron dojrzewających w słonecznych winnicach Kalifornii, którym zawdzięcza swoją pełnię smaków i aromatów. Naszym słodkim Pink Moscato delektuj się po schłodzeniu - twoi przyjaciele zakochają się w jego smaku! Carlo Rossi Pink Moscato jest doskonałe osobno ale idealnie nadaje się także jako dodatek do posiłków.
Cechy wina: rumuńskie, z Viile Timisului (winnice w regionie Banat w zachodniej części kraju graniczącym z Transylwanią, w pobliżu miasta Timisoara), czerwone, wytrawne, z winogron pochodzących w 100% z winnic producenta, o delikatnej barwie kamieni granatu, aromatyczne (fiołki, suszone wiśnie, truskawki, maliny, cynamon), dla uzyskania wyraźnej owocowości otrzymane w 25% w wyniku maceracji węglowej (fermentacja rozpoczyna się wewnątrz całych, nieuszkodzonych gron bez ich uprzedniego zgniatania), pozostałe 75% poddane fermentacji normalnej, a następnie procesowi starzenia w dębie francuskim przez 6 miesięcy, w smaku lekkie, przyjemne, owocowe, o aksamitnym zakończeniu Szczepy winogron: 100% pinot noir (kupaż: 75% normalna fermentacja, 25% maceracja węglowa) Podawać schłodzone do ryb lub w temp. pokojowej do dziczyzny lub pikantnych dań.
Barwa : Głęboki czerwony kolor.\nNos: Nuty jagodowe z urzekającym aromatem wiśni.\nNa podniebieniu: Miękkie i krągłe z dobrze wyważonymi aksamitnymi taninami z długim trwałym wykończeniem.\nPropozycja podania: Dobrze komponuje się z dojrzałymi twardymi serami, pieczonymi mięsami i ze stekiem z wołowiny.\nTemp. Serwowania : 18- 20 st. C
Wino białe, wytrawne, stworzone\nz winogron uprawianych w Central Valley.\nBarwa słomkowożółta z zielonymi refleksami.\nW aromacie dominują owoce tropikalne, takie jak ananas,\nmarakuja ,\ngruszka i nektarynka.\nW smaku świeże, o zbalansowanej kwasowości i miękkim finiszu.\nSerwować schłodzone do temperatury 12\n12°C. Najlepiej smakuje w\ntowarzystwie białych mięs, owoców morza i ryb.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.