Doctor Peter odznacza się silnym, wyrazistym charakterem, o świeżym pełnym bukiecie i powabnym, delikatnym smaku. Można je łączyć z każdą wykwintną potrawą lub spożywać jako aperitif. Podawać w temp. 12-14 stop. C.
Wino chilijskie, czerwone, gronowe, półwytrawne, produkowane ze szlachetnego szczepu cabernet sauvignon, o intensywnym aromacie czerwonych owoców, delikatnych taninach i aksamitnej sukni. Przywodzi na myśl truskawki i jeżyny świeżo zerwane z krzaka. Najlepiej smakuje podane do czerwonych mięs i dobrze przyprawionych potraw. Podawać, gdy osiągnie temperaturę 16°-18°C.
Wino składa się w 100% winogron Chardonnay. Wino jest przechowywane w stalowych zbiornikach, aby utrzymać jak najwięcej świeżych aromatów owocowych. Wino o jasnym kolorze, delikatnym zapachu cytrusów, brzoskwini i moreli. Miękki i dobrze wyważony smak z miękkim i przyjemnym posmakiem. To wyjątkowo harmonijne wino jest idealne jako aperitif, do ryb, drobiu, owoców morza i sałatek. Świetnie również nadaje się do samodzielnego picia.
Rewelacyjne czerwone wino, stworzone w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon o pięknej, rubinowo-czerwonej barwie i odcieniach granatu. Dominują tu aromaty czerwonych owoców w połączeniu ze słodkimi przyprawami, malinami, jagodami, fiołkami oraz nutami białego pieprzu, tytoniu, wanilii i kakao. Idealne do suszonych wędlin, pasztetów oraz potraw z pieczonego mięsa.
Białe wytrawne wino gronowe o delikatnym słomkowym kolorze. W zapachu nieco dojrzałej pomarańczy. W smaku wytrawne z nutą słodkich dojrzałych jabłek, brzoskwiń i skórki pomarańczy. Polecamy do: delikatnych ryb, potraw azjatyckich, makaronów w jasnych sosach. Serwować w temperaturze: 10-12°C. Vegan and Vegetarian friendly.
Wino posiadające charakterystyczne cechy dla tego szczepu – wyczuwalne jeżyny, czarne porzeczki i przyprawy. Bogaty posmak w podniebieniu z jedwabistymi miękkimi taninami. Wino wspaniale komponuje się\nz mięsami i makaronami.
Kompozycja 4 odmian winogron: Syrah (40%), Alicante Bouschet (20%) Cabernet Sauvignon (20%) i Touriga Nacional (20%). Wino dojrzewało w kadziach ze stali nierdzewnej. Intensywna, ciemno-rubinowa barwa. Bogaty aromat dzikich jagód i przypraw, z delikatnym akcentem czekolady. W smaku soczyście owocowe, z ładną strukturą, miękkie i świeże, z długim finiszem. Świetne do czerwonych mięs, szczególnie jagnięciny, dojrzewających wędlin i makaronów z mięsnym sosem.
Cin&Cin jest wyrazem kobiecego stylu i elegancji. Cin&Cin Rose zawdzięcza swój charakter winiarskiej tradycji regionu Veneto na północy Włoch. Ma przyjemnie słodki, świeży i delikatny smak oraz orzeźwiający aromat czerwonych owoców. Idealne wino na niezobowiązujące spotkania w gronie przyjaciół. Najlepiej smakuje schłodzone.\n\nTemperatura podawania: 10-12°C
Wino skomponowane w 100% z winogron Malbec, zbieranych z wybranych parceli, z dojrzałych krzewów posiadłości Chateau la Reyne. Gleby złożone z krzemionki i wapienia. Eleganckie, zrównoważone, mięsiste i finezyjne. W ustach wyczuwalne aromaty owoców i kwiatów z przedłużonym finiszem. Świetnie komponuje się z czerwonym mięsem, kaczką, dziczyzną i serami.
100% Sauvignon Blanc. Wino pochodzące z regionu Gaskonii, gdzie łagodny klimat oceanu pozwala produkować świeże, pełnę owoców wina. Intensywny nos z silnym aromatem różowego grajpfruta i ananasa. Na podniebieniu pełne owoców, ze świeżym cytrusowym posmakiem. Idealne do owoców morza i grillowanych ryb oraz jako aperitif.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.