Żywa i intensywna różowa barwa. Aromaty płatków róż i leśnych owoców. Intensywne musowanie powoduje uczucie świeżości a żywa kwasowość jest zbalansowana delikatnymi nutami słodyczy.
Klasyczny chardonnay dopełniony białymi winami. W aromacie dominują lekkie tony kwiatów i śmietanki. Pełny smak charakterystyczny dla chardonnay. Odpowiednie jako aperitif. Wyśmienicie smakuje z przekąskami, daniami głównymi i serami.
Hiszpańskie wino musujące bardzo wytrawne klasy Reserva, wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce, która trwa co najmniej 24 miesiące. Powstałe ze specjalnie wyselekcjonowanych i ręcznie zbieranych winogron szczepu Macabeo oraz Parellada. Niezwykle elegancka i wykwintna Cava o złożonej kompozycji aromatów, wynikających z długiego dojrzewania, o doskonałym bukiecie smakowym, z początkowo wyczuwalną nutą herbatników zaś na finiszu z posmakiem miodu, suszonych owoców i płatków kwiatów.
Charles Montaine Brut Champagne to wytrawny szampan o ładnym jasnozłotym kolorze. Szampan składa się z trzech odmian winorośli Pinot Noir, Chardonnay i Pinot Menunier. Kremowy szampan z delikatnymi, trwałymi bąbelkami. Świeży i zachęcający aromat owocowy z nutami miodu i czerwonych jagód. Smak jest przyjemnie miękki i owocowy ze świeżym, dobrze zbalansowanym smakiem z delikatnymi nutami czarnej porzeczki. Cudowny świeży i trwały posmak.
Strome i nasłonecznione wzgórza w sercu Piemontu to idealne miejsce do uprawy Moscato – szczepu winorośli, który rozsławił na całym świecie tutejsze wina. Świeże i orzeźwiające MARTINI® Asti, o wyjątkowym zapachu i niskiej zawartości alkoholu, pozwala nam wznieść o jeden toast więcej. Oryginalne wino musujące MARTINI®. Wytwarzane z aromatycznych winogron Moscato Bianco uprawianych w wyjątkowym klimacie prowincji Asti (Piemont). Doskonale smakuje po kolacji jako słodkie zwieńczenie wieczoru.
Kolor jasnożółty słomkowy. W nosie delikatne nuty świeżych owoców (gruszka i brzoskwinia), suszonych owoców (moreli), orzechów laskowych oraz białych i żółtych kwiatów. W jamie ustnej rozwija się gładko, jednocześnie wykazując przyjemną kwasowość i wyraźną mineralność. Eleganckie i harmonijne. Znakomite na aperitif oraz do potraw rybnych i owoców morza.
Cechy wina: włoskie, jakościowe z regionu Veneto (Wenecja Euganejska), musujące, białe, mocno wytrawne, aromatyczne, owocowe (nutka zielonego jabłuszka, nutka migdałów), świeże, orzeźwiające. Doskonałe jako aperitif, toast, do wszelkich dań, w tym do lekkich przystawek, ryb, warzyw i deserów
Orzeźwiające wino z Włoch ze zmysłowymi bąbelkami. Pieści zmysły owocowymi nutami jabłek i gruszek. Unikalna butelka sprawi, że każde spotkanie nabierze barw. Idealnie smakuje podane z kostkami lodu.
Ten Crémant de Bourgogne Rosé ma różowy odcień z delikatnymi fioletowymi refleksami. Po odkorkowaniu butelki gładko wypływa bardzo drobny mus. W nosie z bogatymi aromatami owocowymi. Intensywnie owocowe, miękkie i przyjemne na podniebieniu. Mus jest bardzo subtelny i długotrwały. Znakomite na aperitif oraz do ryb i owoców morza.
Obszar produkcji: wzgórza Conegliano i Vittorio Veneto, prowincja Treviso oraz gmina Porcia, miejscowość Rondover. Kolor jasno żółty z zielonymi refleksami. Zapach intensywny, niezwykle aromatyczny z bogatymi nutami cytrusów, gruszki, jabłek, miodu i cytryny. W smaku świeże i trwałe z nutami jabłek, brzoskwiń. Idealne jako towarzysz pieczonych skorupiaków, delikatnych przystawek, dorsza, węgorza, wspaniałe jako aperitif.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.