The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mac-Talla Strata leżakowała przez 15 lat w beczkach po bourbonie i sherry. Whisky złożona i wielowarstwowa. Kolor głębokiego złota. Aromat wędzonego jęczmienia, bryzy morskiej, owoców morza. W smaku aksamitna konsystencja z ziemistym torfem i zimowymi przyprawami. Bogata, ciepła, rozgrzewająca z przydymionym finiszem.
Wyśmienity blend starannie wyselekcjonowanych whisky typu single malt oraz grain, z których najmłodsza spędziła w beczce minimum 12 lat. Swoją niezwykłą delikatność Dewar\'s 12 zawdzięcza unikatowemu procesowi \"podwójnego dojrzewania\". Po zmieszaniu whisky zbożowej ze słodową otrzymany blend zostaje ponownie przelany na 6 miesięcy do dębowych beczek, aby uzyskać wyjątkowo delikatny i bogaty smak.
Orchard House to whisky zdecydowanie najdelikatniejsza z całej dotychczasowej oferty. Już sama nazwa wskazuje, że odkryjecie w niej aromaty jabłek, gruszek, ananasa, limonki i poziomki, do których po chwili dołączą imbir, miód, wanilia, ciasto biszkoptowe i herbata Earl Grey. Jakże mogłaby być inna, skoro charakter jej w głównej mierze tworzą Linkwood i Clynelish, wspierane przez Benrinnes i niewielką, naprawdę minimalną domieszkę Caol Ila. A wszystko z beczek 1st fill Bourbon, no może z wyjątkiem jednego składnika, pochodzącego z tajemniczej destylarni, położonej w pobliżu miejscowości Aberlour, dojrzewającego w Sherry butt.
Trzydziestoletnia whisky Ballantine\'s zaliczana jest do najbardziej wyrafinowanych i najdroższych gatunków whisky mieszanej w klasie super premium. Niektóre z najrzadszych gatunków whisky pochodzą z destylarni, które już nie istnieją. Starannie wyselekcjonowane destylaty słodowe i zbożowe leżakują przez co najmniej trzydzieści lat. Cechuje ją unikalny i luksusowy charakter.\nBarwa: głębokiego, starego złota\nZapach: subtelna słodycz z nutą dębu i wanilii, podstawa mocna, ale delikatna, pełna i soczysta\nSmak: złożony, wyważony, bogaty, z nutą sherry, miodu, kwiatów i wanilii\nFinisz: długotrwały, elegancki
Efekt przypadkowego spotkania mistrza destylacji Jameson Whiskey i głównego browarnika lokalnego rzemieślniczego browaru w Cork, w wyniku którego powstał plan stworzenia piwa w beczkach po irlandzkiej whiskey oraz whiskey leżakującej w tych samych beczkach, przepełnionych stoutowymi nutami. Rezultat przerósł ich oczekiwania i dziś też możemy się nim cieszyć pod postacią Jameson Caskmates.\nZapach: owoców takich jak zielone jabłka i gruszki, przypraw korzennych\nSmak: delikatny akcent nut chmielowych oraz ziaren kakao, marcepanu i opalanego dębu\nFinisz: długi i słodki, z nutami czekolady mlecznej i karmelu
Bårelegs Highland Single Malt, pochodzący z destylarni założonej jeszcze w 1898 roku przez Adama Teachera, syna Williama Teachera, twórcy słynnej na cały świat whisky Teachers. Destylarnia produkuje dymny destylat, ale poziom fenoli jest tu dużo niższy od spotykanego w whisky z Islay i waha się pomiędzy 12-14 ppm, choć na potrzeby firm blendujących tworzy się w niej też destylat bezdymny.
Słodki i orzeźwiający smak mieszanki 35 gatunków szkockiej whisky w połączeniu z ostrymi i dymnymi akcentami, nadają jej wyrazistości i niepowtarzalnego charakteru. Podstawą Johnnie Walker Red Label są single malts: Talisker z wyspy Skye oraz Cardhu ze Speyside.
Oryginalna odmiana whisky słodowej. Dojrzewa przez co najmniej 12 lat w dębowych beczkach po amerykańskim bourbonie oraz po hiszpańskiej sherry. Charakteryzuje się świeżym, słodkawym aromatem oraz łagodnym smakiem z delikatną nutą gruszki.\nZapach - Doskonale zbalansowany, wyraziście świeży i owocowy z nutą gruszki\nSmak - Charakterystyczna słodka, owocowa nuta, przechodząca w kremowy, subtelny dębowy posmak\n\nFinisz - Długi, delikatny, aksamitny
Jim Beam Black to Bourbon Whiskey stworzona do momentu uzyskania idealnego smaku. Długo dojrzewała w beczkach z białego dębu, aby uzyskać łagodne nuty karmelu i dębowy posmak. Jej bogaty smak jest wart cierpliwości. Odkryj pełnię smaku Jim Beam Black. Dodaj kilka kostek lodu i delektuj się klasyczną odsłoną Bourbon Whiskey on the Rocks.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.