Idealnie wywazona i wielowymiarowa kompozycja dla tych, którzy cenia smak luksusu.\nNazywana szampanem wsród whisky, charakteryzuje sie intensywnie złotym kolorem i subtelnym miodowo-waniliowym akcentem, wplecionym w dobrze znany charakter klasycznej whisky Johnnie Walker. Stworzona ze specjalnie dobranych odmian whisky, posród których na prowadzenie wysuwa sie słynna single malt Clynelish – destylowana na bazie wody przepływajacej przez stare kopalnie złota. Serwowanie: podawac w wysokiej szklance z kruszonym lodem i plastrem pomaranczy.
Bårelegs Highland Single Malt, pochodzący z destylarni założonej jeszcze w 1898 roku przez Adama Teachera, syna Williama Teachera, twórcy słynnej na cały świat whisky Teachers. Destylarnia produkuje dymny destylat, ale poziom fenoli jest tu dużo niższy od spotykanego w whisky z Islay i waha się pomiędzy 12-14 ppm, choć na potrzeby firm blendujących tworzy się w niej też destylat bezdymny.
Destylarnię Miltonduff założono w 1824 roku, w Elgin, drugim co do znaczenia ośrodku przemysłu gorzelniczego w Speyside w Szkocji. Miltonduff jest podstawą blendu Ballantine\'s, wnosząc do smaku wyjątkowe ciepło i złożoność. Whisky ta dojrzewa w beczkach po bourbonie.\nBarwa: miodowego złota\nZapach: bogaty, owocowy i słodki; aromaty brzoskwiń w syropie, soczystej pomarańczy i kremowego toffi z nutą prażonych migdałów\nSmak: pełen słodyczy, bogaty w aromaty kwiatowe; z mleczną czekoladą i nutą przypraw\nFinisz: bardzo długi, ciepły i słodki
BUNNAHABHAIN w języku celtyckim znaczy „usta rzeki”. Gorzelnia\nrozciąga się nad brzegiem wyspy Islay – stąd znak sternika na butelce,\na jakość whisky wydaje się oddawać delikatny smak Islay. Cudowne\npołożenie gorzelni, morze i potoki górzystej wyspy to idealne miejsce\ndo produkcji tej szlachetnej whisky.\nUżywany do produkcji słód jest jedynym pochodzącym z wyspy Islay,\nstworzonym z wykorzystaniem naturalnej źródlanej wody (Margadale\nSpring) doprowadzanej podziemnymi rurociągami do gorzelni, przez\nnaturalne torfowiska.\nBUNNAHABHAIN 12YO to aromatyczna, cudownie bogata i nasycona,\nmieszanka zapachu dymu, lekkiego smaku owoców i orzechów, która\nprzez dłuższą chwilę wywołuje subtelne doznania smakowe konsumentów.
Autorska mieszanka whisky osobiście wyselekcjonowanych przez mistrza kupażu Chivas Regal - Colina Scotta. Serce blendu pochodzi ze Strathisla, najstarszej działającej destylarni na Wyżynie Szkockiej.\nBarwa: głęboko złoto-bursztynowa\nZapach: suszonych owoców i maślanego toffi, o kremowej podstawie\nSmak: aksamitny z paletą czarnych czekolad, z dodatkiem nut kwiatowych oraz odrobiną słodkiej, miękkiej dymności\nFinisz: elegancki i długi
Ta 18-to letnia whisky single malt dojrzewała w najlepszych beczkach po bourbonie, a długi czas maturacji pozwolił wydobyć słodycz dębowego charakteru z intrygującą nutką dymu i cudownie zrównoważonym finiszem. Aromat to połączenie zielonych jabłek z grejpfrutem, otoczonych słodyczą plastra miodu i dotknięciem dębiny. W smaku pełna i krągła. Eleganckie nuty tostowanego drewna i cygar uzupełnione są akcentami jabłek i agrestu. Finisz jest długi i intensywny z nutami liści herbaty i tytoniu oraz akcentem dymu i lekko medyczną torfowością. Whisky nie była filtrowana na zimno.
LOCH LOMOND 2001 Single Cask whisky single cask zabutelkowana z jednej specjalnie wybranej beczki nr 127 dla M&P Alkohole i Wina Świata. Została wydestylowana w 2001 roku i do września 2016 dojrzewała w beczce po Bourbonie. Dobry przykład whisky z południowej części Highland. Moc 52,2%, nie filtrowana na zimno i tylko 216 butelek. Nos: owoce, brzoskwinie, zielone śliwki, nuty zielone – roślinne, żywe – trawiaste, gruszka z twardą skórką, sparciałe jabłko, suchy owoc, przyprawy, goździki, cynamon, drewniana stara szkatułka, olejek eukaliptusowy, maść rozgrzewająca. W Ustach: dosyć ciężka, miód, wanilia, słód, karmel, korzenne przyprawy, skórki z orzechów włoskich, muśnięcie dymu. Finisz średnio długi mineralny.
Unikalna whisky blended, dwukrotnie destylowana w alembikach, skomponowana w 50% z whisky single malt i 50% whisky grain. W nosie świeża i aromatyczna. W ustach miękka, z wyczuwalnymi nutami wanilii i słodu. Finisz delikatnie pikantny, ładnie zrównoważony
Whisky produkowana w sposób manufakturowy na Islandii.\nJest to wersja dymna. Wszystko odbywa się dokładnie tak samo jak w Szkocji, z tą jedyną różnicą, że zamiast torfu, na palenisko podrzucane są wysuszone owcze odchody. Mimo, że brzmi to mało zachęcająco, rzeczywistość daje zakładane efekty, a skoro whisky ma mieć dymny aromat: cel uświęca środki. W smaku jest słodka, miodowo-karmelowa, ze zdecydowanie wyczuwalnymi nutami dymnymi oraz posmakiem suszonych śliwek, rodzynek i świeżej żywicznej kory.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.