Whisky single malt z jednej z trzech, działających obecnie w legendarnym regionie Campbeltown, destylarni Glen Scotia. Ta 11 letnia nietorfowa edycja przez 10 lat dojrzewała w beczkach 1st fill Bourbon, a następnie na 10 miesięcy trafiła do beczek sherry hogshead, w proporcjach 30% 1st fill sherry Pedro Ximenez i 70% 1st fill Oloroso. Na koniec, po połączeniu, ostatni miesiąc spędziła w beczkach po bourbonie. Moc 54,1%. W tej bogatej, oleistej whisky odnajdziemy aromaty i smaki toffi, dojrzałych śliwek, wanilii, rodzynek, solonego masła i przypraw korzennych, a także goździki, imbir, cynamon, gałkę muszkatołową, a w finiszu orzechową wytrawność
To lekko torfowa, podwójnie destylowana whisky single malt, będąca kompozycją destylatów, które dojrzewały w beczkach po Bourbonie (70%) i po sherry (30%). Słód do produkcji jest przygotowywany w Springbanku. Debiut 12-letniego Kilkerrana miał miejsce w sierpniu 2016 roku. Butelkowany w limitowanych ilościach, nie jest filtrowany na zimno i nie jest barwiony karmelem. W nosie aromaty dębiny, przypiekanych pianek marshmallow, siana, puddingu z suszonymi owocami, wiśni, marcepanu i lekki akcent torfowego dymu. W ustach owoce cytrusowe przechodzące w słód, wanilię, toffi, miód, tosty, wytrawne biszkopty z akcentami prażonego ziarna. Finisz aksamitny i gładki z akcentem cytrynowej bezy i charakterystyczną dla whisky z Cambeltown nutą soli.
Highland Park to whisky typu Single Malt produkowana od 1798 roku w jednej z najstarszych destylarni, położonej na wyspie Mainland w archipelagu Orkadów – najdalej na północ wysuniętym regionie Szkocji, który przez wieki znajdował się pod panowaniem Wikingów. Highland Park jest jedyną destylarnią gdzie wciąż wiele prac wykonuje się ręcznie przestrzegając pięciu pierwotnych reguł produkcji szkockiej whisky. Największy wpływ na unikalny smak i charakter Highland Park ma tradycyjna ręczna metoda słodowania jęczmienia, wyjątkowy, lokalny i bardzo aromatyczny torf kwiatowy wydobywany z pokładów mających 9000 lat oraz beczki używane w procesie dojrzewania, wyłącznie po hiszpańskiej sherry Oloroso.
Whisky o miedziano - złotej barwie, której zapach przywodzi na myśl krem migdałowy i świeże owoce. Aromaty dębu, cynamonu i torfu dodają głębi i wyrazu. W Ustach rześkie i świeże z posmakiem papryki, łupiny orzecha i wyczuwalnym torfem. Finisz prosty i wyrazisty, dębowy z lekko słoną nutą.
12-letnia luksusowa szkocka whisky mieszana, o subtelnym i pełnym aromacie. Produkowana w Strathisla, najstarszej działającej destylarni na Wyżynie Szkockiej. Dzięki swojej jakości i doskonałemu rzemiosłu zyskała międzynarodową renomę i miano Szkockiego Księcia Whisky. Ciesz się wyjątkowym smakiem kompozycji Chivas Regal.
Wyjątkowy i prestiżowy trunek, który powstaje z połączenia najlepszych whisky słodowych i zbożowych z różnych regionów Szkocji. Najmłodsza z whisky wchodzących w skład mieszanki, która leżakuje 12 lat.\nBarwa: ciepła, bursztynowo-złota\nZapach: nuty owoców z sadu i kwiatów polnych, karmelków mlecznych, z odrobiną goryczki, o kremowej podstawie\nSmak: krągły i kremowy, o pełnym i bogatym akcencie miodu i dojrzałych jabłek z nutą wanilii, toffi i orzechów\nFinisz: bogaty i hojny
Bardzo udany, torfowy Single Malt, który swą nazwę wziął od niewielkiej, skalistej zatoczki, usytuowanej niedaleko destylarni Kilchoman. Whisky jest kompozycją destylatów dojrzewanych głównie w beczkach po sherry Oloroso oraz w beczkach po bourbonie. Wpływ beczki po sherry jest znaczący i zauważamy go począwszy od głębokiej, nasyconej barwy, na intensywnym i bogatym smaku kończąc. Aromat to połączenie aromatów, gotowanych owoców, tytoniu, świeżej kawy, toffi i otulającego to wszystko torfu. W ustach intensywna, owocowa, z przewagą toffi, rodzynek w ciemnej czekoladzie oraz pieprzu i oczywiście dużej ilości ziemistego-torfowego dymu.
Specjalna edycja indyjskiej whisky single malt ze słonecznych wybrzeży Goa, która zaskakuje eksplozją smaków i aromatów. Po początkowym dojrzewaniu w beczkach po Bourbonie, whisky została przelana do beczek po sherry Oloroso. Wpływ tego finiszu jest już wyraźnie zauważalny w pięknym mahoniowym kolorze. W zapachu znajdziemy bogate i złożone aromaty sherry, brzoskwini, moreli, melasy. W smaku jest miękka i słodka z nutami czekolady orzechowej i ciasta z suszonymi owocami i migdałami. W długim, intensywnym finiszu pojawiają się nuty przypraw, kawy i ciemnej czekolady. Zastosowane beczki, charakter destylatu i gorący klimat Goa dały wspaniale zbalansowaną whisky, która została zabutelkowana z mocą 48%, w naturalnym kolorze i bez filtracji na zimno.
Intensywniejsza w bukiecie i smaku niż Johnnie Walker Black, blended whisky Double Black zawiera podwójne bogactwo aromatów torfowych i morskich. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.