Pot Still oznacza whiskey destylowanąw alembiku jak single malt z mieszanki słodu i niesłodowanego jęczmienia. W latach 1780 – 1900 na każde sprzedawane 10 butelek whiskey na świecie 8 z nich to był Pot Still. Ogólnie Pot Still jest bardziej pikantną i oleistą whiskey w swojej strukturze od pozostałych. Starzony przez 3 lata w beczkach po Bourbonie a później finiszowana do roku czasu w najrzadszym ze wszystkich beczek, dziewiczym irlandzkim dębie. To kamień milowy w produkcji _x000B_irlandzkiej whisky. Każda butelka jest numerowana i identyfikowalna dla każdej beczki, a nawet dla drzewa, z którego pochodzi. Drewno pochodzi ze 140-letnich drzew rosnących w starożytnych lasach dębowych w górach wokół gorzelni. Te specjalne beczki są wypełnione najbardziej typowo irlandzką z whisky – pot still. Dąb irlandzki wprowadza nas na bardziej intensywny smaku dębu i wanilii.\n\nNos: banan, kremowa słodycz, karmel, dąb, pieczone przyprawy, skórka cytrynowa, wanilia i zioła.\nSmak: Masło, ciasto bananowe, sad owocowy, cynamon, gałka muszkatułowa, brązowy cukier.\nFinisz: Długi i złożony. Gruszka, brzoskwinia, jabłko, karmel, wanilia, banan i dąb.