Ciociosan Limone to połączenie tradycji i nowoczesności Charakteryzuje się delikatnym, harmonijnym, orzeźwiającym, cytrynowym smakiem wzbogaconym aromatyczną mieszanką ziół włoskich, nadającą wyrafinowane, przyjemnie gorzkawe zakończenie.
Wino to cechuje właściwy, specyficzny aromat, a jego słodycz nadaje przyjemny smak. Jest wysoko cenione przez kobiety. Służy do przyrządzania coctajli lub jako aperitif.
Cechuje sie zharmonizowanym, specyficznym słodko-gorzkim smakiem i wyśmienitym bukietem. Wysublimowany, delikatny smak i jedwabiście rozwijający się zapach nadaje szlachetny charakter, zachęcając do przeżycia niezapomnianych chwil. Używany najczęściej jako kompozycja do różnych coctajli z wodą sodową, lodem, winiakiem lub wódką. Najlepiej smakuje schłodzony do 7-8 stop. C.
Królowa wermutów. Znana w przeszłości jako Bianchissimo, czyli „najbielsza”. Z wyczuwalnymi subtelnymi nutami wanilii. Dzięki wielu nagrodom zdobytym od 1910 roku oraz zadowoleniu konsumentów „Biała dama z Pessione” stała się powszechnie rozpoznawalnym i uznanym trunkiem. Niewinność Bianco skrywa bogactwo smaku. Wyjątkową bazę smakową z winogron Trebbiano dopełniają wyciągi z aromatycznych ziół i kwiatów.
Nasza pierwsza miłość. Oryginalne MARTINI® stworzone przez Luigiego Rossiego. Od czasu słonecznych dni 1863 roku jego podstawę stanowią lokalne zioła, a naturalny karmel nadaje trunkowi wyrazisty, szkarłatny odcień. Ikona Włoch. Rosso bazuje na sekretnej mieszance ziół zbieranych z krajowych i zagranicznych pól. Kluczowym składnikiem jest bylica piołun (artemisia) uprawiana i zbierana kilka kilometrów na południe od Pessione.
Nasza pierwsza miłość. Oryginalne MARTINI® stworzone przez Luigiego Rossiego. Od czasu słonecznych dni 1863 roku jego podstawę stanowią lokalne zioła, a naturalny karmel nadaje trunkowi wyrazisty, szkarłatny odcień. Ikona Włoch. Rosso bazuje na sekretnej mieszance ziół zbieranych z krajowych i zagranicznych pól. Kluczowym składnikiem jest bylica piołun (artemisia) uprawiana i zbierana kilka kilometrów na południe od Pessione.
Kiedy świat zapragnął bardziej współczesnego smaku, nasi mistrzowie stworzyli całkowicie nową bazę z białego i czerwonego wina. Wyraziste nuty goździków, gałki muszkatołowej i cynamonu stworzyły aromatyczny wermut, który zdobywa liczne nagrody na całym świecie. Charakterystyczny zapach Rosato powstaje w wyniku długotrwałego procesu: do czystego alkoholu dodawane są rośliny, w tym goździki z Madagaskaru oraz laski cynamonu ze Sri Lanki. Po destylacji ujawniają się wyrafinowane i subtelne aromaty.
Ciociosan Grapefruit to słodki wermut z delikatną grapefruitową nutą. Wytwarzany jest z najwyższej jakości win , których aromat wzbogaca wyjątkowa mieszanki włoskich ziół. Doskonały do picia z lodem lub jako składnik drinków i koktajli. Przed podaniem schłodzić, aby w pełni delektować się jego smakiem.
Jeden z najpopularniejszych wermutów na polskim rynku. Na swą popularność zapracował goszcząc na polskich stołach od dziesiątek lat, jako znakomity trunek nadający się do picia w tradycyjnej formie np. z lodem, plasterkiem cytryny, jak również ceniony komponent niezliczonej liczby drinków i koktajli.\nCiociosan Rosso to świeży aromat ziół i owoców leśnych połączony z harmonijnym, słodkim smakiem z przyjemnie gorzkim zakończeniem.
Królowa wermutów. Znana w przeszłości jako Bianchissimo, czyli „najbielsza”. Z wyczuwalnymi subtelnymi nutami wanilii. Dzięki wielu nagrodom zdobytym od 1910 roku oraz zadowoleniu konsumentów „Biała dama z Pessione” stała się powszechnie rozpoznawalnym i uznanym trunkiem. Niewinność Bianco skrywa bogactwo smaku. Wyjątkową bazę smakową z winogron Trebbiano dopełniają wyciągi z aromatycznych ziół i kwiatów.
Każda kropla sekretnej receptury to kwintesencja szlachetnych krzewów, ziół i owoców cytrusowych. Malinowe nuty i wyraźny cytrusowy aromat stanowią bazę drinka, który po raz pierwszy został przyrządzony 1 stycznia 1900 roku. MARTINI® Dry szybko przyćmił swoją popularnością wszystkie inne drinki minionego stulecia. Wydarte ziemi, w której rosły przez trzy lata, a następnie suszone na słońcu. Aromatyczne olejki zawarte w korzeniu irysa wymagają czasu, żeby dojrzeć. Ich subtelna cierpkość stanowi istotny element kompozycji smakowej MARTINI® Extra Dry.
Cechuje sie zharmonizowanym, specyficznym słodko-gorzkim smakiem i wyśmienitym bukietem. Wysublimowany, delikatny smak i jedwabiście rozwijający się zapach nadaje szlachetny charakter, zachęcając do przeżycia niezapomnianych chwil. Używany najczęściej jako kompozycja do różnych coctajli z wodą sodową, lodem, winiakiem lub wódką. Najlepiej smakuje schłodzony do 7-8 stop. C.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.