`

Marani Saperavi-Cabernet

zł39.99
Tax included
Quantity

Dojrzałe winogorna są zbierane ręcznie, odszypułkowane i tłoczone. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach z nierdzewnej stali w kontrolowanej temperaturze (23–28 C). Po 8-10 dniowej maceracji wino zostaje zlane znad osadu i poddane fermentacji malolaktycznej. 90% wina dojrzewa w kadziach z nierdzewnej stali, a 10% w dębowych beczkach przez 4 miesięcy. Ostateczne zmieszanie wina następuje po 5 miesiącach. Wyraziste, z lekką pikanterią. Zbogatym aromatem owocu wiśni, jeżyn, jagód i pestek. Dobra owocowa faktura podkreśloną delikatnymi taninami i charakterem saperavi. Dość długie, finał wybrzmiewa korzeniami i owocami leśnymi. Do pieczonych mięs z grilla, czerwonego mięsa oraz serów.
similar products

Zapisz się do newslettera!

Możesz zrezygnować w każdej chwili. W tym celu należy odnaleźć szczegóły w naszej informacji prawnej.