Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, słodkie. Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, półsłodkie, z nutką słodyczy Szczepy winogron: 90% macabeo, 10% parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, półsłodkie, aromatyczne i przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: xarel.lo, macabeo, parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do deserów, lodów i owoców
Hiszpańskie wino musujące bardzo wytrawne klasy Reserva, wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce, która trwa co najmniej 24 miesiące. Powstałe ze specjalnie wyselekcjonowanych i ręcznie zbieranych winogron szczepu Macabeo oraz Parellada. Niezwykle elegancka i wykwintna Cava o złożonej kompozycji aromatów, wynikających z długiego dojrzewania, o doskonałym bukiecie smakowym, z początkowo wyczuwalną nutą herbatników zaś na finiszu z posmakiem miodu, suszonych owoców i płatków kwiatów.
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, wytrawne, z nutką słodyczy Szczepy winogron: 90% macabeo, 10% parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Klasyczny chardonnay dopełniony białymi winami. W aromacie dominują lekkie tony kwiatów i śmietanki. Pełny smak charakterystyczny dla chardonnay. Odpowiednie jako aperitif. Wyśmienicie smakuje z przekąskami, daniami głównymi i serami.
Cava o świeżym i atrakcyjnym aromacie, eleganckim kwiatowym bukiecie (subtelne drzewo akacji), \nz posmakiem świeżych owoców (zielone jabłko) i delikatnymi nutami dojrzałych cytrusów. \nW smaku orzeźwiające, wyróżniające się delikatną, zbalansowaną kwasowością, z subtelnym musowaniem oraz bardzo przyjemnym kwiatowym finiszem. \nTo hiszpańskie wino musujące wytwarzane jest tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 10 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nNajlepiej smakuje w połączeniu ze słodkimi deserami.
Hiszpańskie półwytrawne, białe wino musujące. Certyfikowane jako D.O. Cava. Produkowane ze szczepów: Macabeo i Parellada. Leżakujące przez 12 miesięcy.
Hiszpańskie wino musujące bardzo wytrawne klasy Reserva, wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce, która trwa co najmniej 24 miesiące. Powstałe ze specjalnie wyselekcjonowanych i ręcznie zbieranych winogron szczepu Macabeo oraz Parellada. Niezwykle elegancka i wykwintna Cava o złożonej kompozycji aromatów, wynikających z długiego dojrzewania, o doskonałym bukiecie smakowym, z początkowo wyczuwalną nutą herbatników zaś na finiszu z posmakiem miodu, suszonych owoców i płatków kwiatów.
Najwyższej jakości riesling dopełniony białymi winami. Wytwarzany z winogron pochodzących z chłodnego mikroklimatu, który nadaje naturalny i delikatny aromat. Posiada nuty cytrusów, brzoskwiń i delikatne kwiatowe tony. W smaku delikatne z wyważoną świeżością.
Hiszpańskie wino musujące półwytrawne wytwarzane od 1887 roku tradycyjną metodą fermentacji butelkowej z wyselekcjonowanych winogron odmian Xarel\'lo, Macabeo i Parellada.
Cava o świeżym i atrakcyjnym aromacie, eleganckim kwiatowym bukiecie (subtelne drzewo akacji), \nz posmakiem świeżych owoców (zielone jabłko) i delikatnymi nutami dojrzałych cytrusów. \nW smaku orzeźwiające, wyróżniające się delikatną, zbalansowaną kwasowością, z subtelnym musowaniem oraz bardzo przyjemnym kwiatowym finiszem. \nTo hiszpańskie wino musujące wytwarzane jest tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 10 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nNajlepiej smakuje w połączeniu ze słodkimi deserami.
To jedno z najbardziej ulubionych hiszpańskich win musujących na świecie. Znane ze swojej wyjątkowej, czarnej satynowej butelki. Wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 12 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nOlśniewa zbalansowaną kwasowością oraz wyśmienicie orzeźwiającym i świeżym bukietem o owocowym aromacie - dojrzała gruszka, jabłko i cytrusowe smaki łączą się z długim finiszem i ekscytującym akcentem imbiru.\nDoskonale nadaje się jako aperitif oraz świetnie komponuje się z większością potraw.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.