Składniki:
50 ml Wódki
150 ml Piwa Imbirowego
25 ml soku z limonki
kostki lodu
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj szklankę i udekoruj plastrem limonki
2. Umieść w szklance kostki lodu
3. Wlej Wódkę, sok z limonki oraz Piwo Imbirowe
50 ml Wódki
150 ml Piwa Imbirowego
25 ml soku z limonki
kostki lodu
1. Przygotuj szklankę i udekoruj plastrem limonki
2. Umieść w szklance kostki lodu
3. Wlej Wódkę, sok z limonki oraz Piwo Imbirowe
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.