Ciemna butelka kryje w sobie mahoniowo-bursztynowy napój o aromacie dojrzałych śliwek i dębu. W smaku przyprawy, dąb, kwiaty. Niezwykle długi finisz. Numer 1 na Dalekim Wschodzie.
Armaniak francuski VSOP, starzony w beczkach z czarnego dębu przez minimum 4 lata. Armagnac VSOP przetrwał próbę czasu. Chociaż obecnie łagodniejszy, to nadal trunek z charakterem, do picia jako aperitif lub digestive po kolacji.
Winiak produkowany z dwóch odmian winogron Ugni Blanc 60% i Baco 40%. Najmłodszy z destylatów typowej dla Bas-Armagnac mieszanki poddanej starzeniu w dębowych beczkach, przez co najmniej 7 lat. Zachwyca pięknym odcieniem bursztynu, silnym bukietem suszonych śliwek z bogactwem skoncentrowanych aromatów świeżo upieczonego chleba, tostów pierników i owoców kandyzowanych. Na podniebieniu gładki i dobrze zaokrąglony.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.